Så tar du betalt på nätet

Det finns sätt att sälja varor och tjänster på nätet utan att besökaren att behöva göra ett telefonsamtal. Många människor, i dessa dagar, är helt nöjd att ge sina kreditkortsuppgifter på nätet, vilket ger en säker server används för att samla in känslig information.

I sin grundform en kundvagn kan vara bara en knapp eller en hyperlänk bit text som tar besökaren till en beställningssida. Sidan kommer vanligtvis att tillåta ytterligare objekt som ska läggas.

Det finns många kommersiella kundvagnar som använder mallar och de kan se mycket professionell, men tänk på att jämföra alla de faciliteter som erbjuds innan du fattar ett beslut. Dessa lösningar är idealiska för en näringsidkare som har många liknande föremål till salu och tillåta frekvent uppdatering och prisförändringar. De möjliggör också en hög grad av kundanpassning att införliva stil på din webbplats med logotyper och bilder mm

Du måste ha en bank konto för att acceptera kreditkort och de har mycket strikta inträdesvillkor som ibland utesluter mindre aktörer. I dessa fall varför inte överväga att använda Paypal? Detta ger dig ett kreditkort anläggning utan en bank konto och kan vara mycket kostnadseffektivt eftersom det tas ut på en transaktion i stället för med en månadsavgift.

Vissa företag erbjuder ett komplett e-handelslösning, inklusive banksidan, men se till att den kan kommunicera med din egen verksamhet bankkonto. Dessa lösningar är ganska frestande för någon som driver hemifrån som vissa banker vägrar att ge handelsfartyg anläggningar för hemarbetande.

Ett varningens ord om charge-backs. I dessa dagar av ökad kortbedrägerier det är återförsäljaren som förlorar pengar om en kund använder falska uppgifter eller utmanar en transaktion. Du måste göra allt du kan för att kontrollera detaljerna en kund har levererats innan du godkänner en transaktion och med kraften av Internet är mycket lättare att göra än det brukade vara. Det finns webbplatser som tillåter dig att kontrollera telefonnummer och adresser mot officiella databaser för en liten avgift och jag rekommenderar att du alltid göra detta med en ny kund, tills en handelsförbindelser har upprättats.